spinnxs goes eco?

30 09 2009
spinnxs 32"

copyright rikwagter

Opalio Media ontwikkeld nieuwe media voor digital sigage.  In het bijzonder: de spinnXS: een draaiende digitale reclamezuil ofwel een “rotating digital billboard”. Het medium heeft oa een mediaspeler(PC) en aan beide zijden LCD schermen. Door rotatie valt het medium op naar alle kanten.

spinnXS past in een markt die digital signage of narrowcasting wordt genoemd: communicatie-netwerken met beeldschermen in publieke lokatiesDeze schermen worden via een netwerk voorzien van “content”  voor informatie, verkoopbevordering, reclame of sfeer en vermaak.

Digital signage was tot voor kort een internationale groeimarkt.  Zelfs in deze economische crisis, waarin out of home advertising zwaar is getroffen, blijft digital signage redelijk overeind.

Het energiegebruik van de benodigde media apparatuur is echter aanzienlijk. Deze nieuwe communicatievorm kan daarmee uitgroeien tot een aanzienlijke bron van CO2 emissie en energieverbruik ( Vergelijking :het totaal CO2 emissie van internet PC’s is groter dan het totaal van luchtvaart). Daardoor experimenteert Opalio met duurzame media.

Advertenties

Acties

Information

One response

1 01 2010
MS Westerdam

Ik heb met plezier zitten lezen. Ik kom zeker nog eens weer terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: